Hoe gaan wij te werk?

Komt u er even zelf niet meer uit? Na uw aanmelding nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek en bespreken wij uw situatie.
 • null

  Contact

  Heeft u geen overzicht meer in uw financiƫn? Neem contact op met JCA Bewindvoering via ons contactformulier, ons e-mailadres of telefonisch.

 • null

  Kennismaking

  Wilt u graag de samenwerking en ondersteuning van JCA Bewindvoering? Dan maken we een afspraak met u en uw begeleider en/of familie om kennis te maken en de benodigde papieren door te nemen.

 • null

  Aanvraag

  Om namens u te mogen handelen is er een beschikking nodig. Wij bereiden met u de documenten voor.

 • null

  Zitting Rechtbank

  Voor het aanvragen van beschermingsbewind zal er een aanvraag gedaan worden bij de rechtbank. JCA Bewindvoering vraagt dit aan namens u. Zij nodigen u uit voor een gesprek.

 • null

  Beschikking ontvangen!

  Heeft JCA Bewindvoering de beschikking ontvangen? Dan beginnen we spoedig met het overzichtelijk maken van uw financiƫle situatie. Samen met u gaan we de uitdaging aan om dit in de toekomst zo te behouden.

``JCA Bewindvoering zoekt gericht naar mogelijkheden en oplossingen.``

Twee rekeningen

JCA Bewindvoering opent twee rekeningen voor u bij de ABN AMRO:

 • Leefgeld rekening:
  Op deze rekening ontvangt u wekelijks uw leefgeld. De hoogte van het bedrag hangt af van uw persoonlijke situatie. U kunt met uw leefgeld eten, drinken, verzorging, kleding en reiskosten van betalen. U krijgt van deze rekening een bankpas om wekelijks over uw geld te beschikken. Uw leefgeld wordt wekelijks gestort vanuit uw beheerrekening.
 • Beheer rekening:
  Op deze rekening ontvangt u uw inkomsten en eventuele toeslagen. Uw vaste lasten worden ook van deze rekening betaald door JCA Bewindvoering. Deze rekening is in handen van JCA Bewindvoering. U heeft geen toegang tot deze rekening, maar u heeft wel inzage.

Uw bestaande rekeningen worden in overleg met u opgeheven of indien anders gewenst, worden er eventueel andere afspraken over gemaakt.

JCA Bewindvoering

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Daarover gaan we graag vrijblijvend en zonder kosten met u in gesprek.